Hoe kies je het juiste verdienmodel
22 juni 2023 

Hoe kies je het juiste verdienmodel

Het starten van een online bedrijf kan een leuke en belonende reis zijn, maar het kiezen van het juiste verdienmodel kan lastig zijn.


Er zijn veel verschillende online verdienmodellen om uit te kiezen, en het kan tijd en moeite kosten om het model te vinden dat bij je past. 


Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste online verdienmodel voor jou:


 • Je interesses en vaardigheden: Begin met het overwegen van je interesses en vaardigheden. Waar word je enthousiast van en waar ben je goed in? Een bedrijf opbouwen rond je interesses en vaardigheden kan een geweldige manier zijn om gemotiveerd en betrokken te blijven bij je werk.


 • Wat je belangrijk vind: Is dit heel veel omzet en heel veel werken, of wat minder werken en hoge winstmarges, wil je iets zonder risico’s of maakt dat jou niet echt uit, wil je online kunnen werken of wil je op vaste tijden op een vaste locatie aan de slag?


 • Winstgevendheid: denk aan de winstgevendheid van verschillende bedrijfsmodellen. Hoeveel kan je realistisch gezien verdienen met elk model en wat zijn de kosten? Houd rekening met de kosten van het runnen van je bedrijf, zoals marketing, websitehosting en software.


 • Schaalbaarheid: Overweeg de schaalbaarheid van elk bedrijfsmodel. Kan het gemakkelijk worden opgeschaald naarmate je bedrijf groeit, of zijn er aanzienlijke investeringen nodig om uit te breiden? Het kiezen van een bedrijfsmodel dat schaalbaar is, kan je helpen succes op de lange termijn te behalen.


 • Je waarden: denk na over je waarden en de impact die je op de wereld wilt hebben. Wil je een bedrijf opbouwen dat gericht is op duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid of teruggeven? Het kiezen van een bedrijfsmodel dat aansluit bij je waarden kan een krachtige motivator zijn.


Door rekening te houden met deze factoren, kan je je opties beperken en het online verdienmodel kiezen dat bij jou past. 


Ik ben gestart als social media manager en dit zijn de voordelen van dit online verdienmodel:


 1. Je kan volledig online werken
 2. Een wederkerend inkomen met zekerheid
 3. Vaste klanten
 4. Werken waar, wanneer en hoeveel je wilt
 5. Kan gecombineerd worden met een baan of studie
 6. Eigen baas zijn, zelf beslissingen nemen
 7. Met je passie bezig zijn, het kan heel specifiek in een niche
 8. Relatief makkelijk op te schalen
 9. Je kan veel automatiseren
 10. Er zal altijd vraag zijn
 11. Hoge winstmarges
 12. Geen risico’s

Klik hier als je mer wilt weten over het verdienmodel als social media manager

Over de schrijver
Reactie plaatsen