9 tot 5 baan opzeggen

Je 9-tot-5-baan opzeggen om als social media manager  te starten kan spannend zijn. 


Als social media manager heb je de mogelijkheid om op afstand te werken, je eigen uren in te delen en een bedrijf op te bouwen dat aansluit bij je passies en vaardigheden. 


Ook profiteer je van hoge winstmarges en opschaal mogelijkheden.


Hier zijn enkele stappen om jou te helpen jouw  9-tot-5-baan op te zeggen en om te starten als social media manager.


  1. Ontwikkel je vaardigheden: Om een succesvolle social media manager te worden, moet je sterke vaardigheden hebben op het gebied van social media marketing en content creatie. Volg online cursussen, woon workshops bij en oefen je vaardigheden om zelfvertrouwen en expertise op te bouwen.


  1. Bouw je portfolio: maak een portfolio van je werk op social media, inclusief voorbeelden van berichten op social media, content kalenders en analyserapporten. Gebruik dit portfolio om je vaardigheden te laten zien aan potentiële klanten.


  1. Definieer je niche: Kies een niche of branche waar je gepassioneerd over bent en waar je ervaring in hebt. Dit zal je helpen om meer gerichte social mediastrategieën voor je klanten te creëren.


  1. Maak een businessplan: ontwikkel een businessplan dat je zakelijke doelstellingen, aangeboden diensten, prijzen, marketingstrategie en financiële doelen schetst. Dit zal je helpen om georganiseerd en gefocust te blijven op je doelen.


  1. Zet je bedrijf op: registreer je bedrijf, zet een thuiskantoor op en maak een professionele website en profielen op social media. Gebruik deze online aanwezigheid om je diensten onder de aandacht te brengen en je naamsbekendheid op te bouwen.


  1. Netwerk en vind klanten: bereik potentiële klanten via netwerken, verwijzingen en social mediaplatforms. Woon branche-evenementen bij, word lid van online communities en gebruik social media om je bedrijf te promoten en in contact te komen met potentiële klanten.


  1. Stop met je 9-tot-5-baan: Zodra je genoeg klanten en inkomsten hebt om je bedrijf te ondersteunen, is het tijd om je 9-tot-5-baan op te zeggen. Geef je werkgever voldoende opzegging en vertrek op goede voorwaarden. (Vaak kan dit al na enkele klanten omdat je met contracten voor een bepaalde periode werkt).


  1. Lever kwaliteitsdiensten: Bied je klanten social media diensten van hoge kwaliteit om een goede reputatie op te bouwen en terugkerende klanten te werven. Zorg dus dat je goed weet hoe de verschillende social media platformen werken.


Met de juiste vaardigheden, strategie en uitvoering kan het een bevredigend en winstgevend carrièrepad zijn. 


Wil je alles van A tot Z leren en zorgen dat je sneller aan klanten kan komen? Neem dan een kijkje bij onze trajecten.

Over de schrijver
Marvin
Door

Marvin

op 17 Jun 2023

Je kan het inderdaad allemaal leren wat weer veel tijd kost. Uitbesteden is ook zeker een optie. Of werken met Ai. dan doe je het alleemaal een keer.

Reactie plaatsen